Åhus brygga – ett unikt strandnära boende med kontinental känsla

Strandnära bostäder får en ny innebörd med Åhus Brygga. I tre moderna huskroppar har GBJ Bygg uppfört exklusiva bostadsrätter och hotellsviter med horisonten som närmsta granne. 

Projektet omfattar tre hus med tre våningar vardera. I det mellersta och det södra huset finns sammanlagt 24 bostadsrätter, från 31 upp till 116 kvadratmeter. Det tredje huset får så kallade hotellsviter. Det innebär färdiginredda bostadsrätter som kan nyttjas under valfria perioder och hyras ut resten av tiden.

Utvändigt möts man av en kontinental, varm känsla med fasader i cederspån och generösa balkonger som löper runt hela huskroppen, inramade av fina smidesräcken. Strandtemat fortsätter mellan huskropparna med sand och vegetation. Träbryggor skapar gångstråk och bildar en terrass med badhytter och plats för solsängar. Här finns även relaxyta med spabad som är uppvärmt året runt, exklusivt för den som äger en bostadsrätt eller hotellsvit.

Husen är uppförda på en egen platå vid Täppetstranden, strax intill den långa Åhusbryggan som byggdes 1998. Från stranden leder trappor upp till den avgränsade utemiljön som tillhör husen. Stranden är långgrund och barnvänlig och under sommaren full av liv och rörelse. 

I Åhus finns all form av service som behövs och man tar sig snabbt till större städer som Kristianstad, Lund och Malmö om man skulle vilja. Åhus är också porten till Österlen, det närmast mytomspunna området i sydöstra Skåne som alltid lämnar bestående intryck hos besökaren. Sevärdheterna avlöser varandra på bara någon timmes avstånd från Åhus Brygga.

För oss på GBJ Bygg är Åhus Brygga ett i raden av unika bostadsprojekt vi uppför runtom i södra Sverige.

Åhus Brygga tillträddes i mars och april 2021.
Arkitekt: Möller Arkitekter
Mer info www.ahusbrygga.se

Utvändigt möts man av en kontinental, varm känsla med fasader i cederspån och generösa balkonger som löper runt hela huskroppen, inramade av fina smidesräcken.
Strandtemat fortsätter mellan huskropparna med sand och vegetation. Här finns även relaxyta med spabad som är uppvärmt året runt, exklusivt för den som äger en bostadsrätt eller hotellsvit.