En riktig träbyggare

Träbyggnation är vårt specialområde

Att bygga med en stomme av massivt trä ger en rad fördelar för de boende. Massivträ är helt naturligt, förnybart och kan återvinnas till 100 %. Bra för miljön och bra för hälsan!

Massivträ är mycket tätt och därför mer brandsäkert än de flesta andra byggmaterialen. Tätheten gör också att husets stomme blir termiskt stabil. Det tar lång tid innan lägenheten kyls ut, och på sommaren isolerar träet effektivt mot övertemperatur. Även fuktsvängningar utjämnas. Man får ett välbalanserat inomhusklimat som är fritt från skadliga ämnen. Också ljudisoleringen blir i särklass i ett hus med en massiv trästomme.

GBJ BYGG – Proffs på trä

Träbyggnation är vårt specialområde, och vi har med våra senaste projekt drivit det svenska bostadsbyggandet i trä ett stort steg framåt. I Växjö har vi uppfört kvarteret Strandsnäckan med 42 st exklusiva lägenheter i sex våningar. För närvarande bygger vi kvarteret Vallen med 100 st lägenheter i 8 våningar. Allt i krysslimmat massivträ. Också i Växjö skapar vi träkvarteret Trummens Strand med 85 hyresrätter, 65 bostadsrätter samt en förskola och ett familjecenter. I Jönköping bygger vi flera kvarter i nya stadsdelen Kungsängen i massivträ, med skiftande arkitektur och uttryck. I Alvesta har vi uppfört Sveriges första LSS-boende i massivträ åt AllboHus Fastighets AB.