GBJ BYGG bygger massivträskola med sim- och idrottshall i Norge

När norska Flesberg kommun ville storsatsa på en ny skola med simhall och idrottsarena föll valet på massivträspecialisten GBJ Bygg.

Flesberg kommun ligger i sydvästra Norge. Här genomförs just nu ett stort byggprojekt som omfattar en ny skola, en simhall och en idrottshall, allt i massivträ. Väggar och bjälklag till byggnadskomplexet kommer från österrikiska tillverkaren Binderholz, och det är GBJ Bygg från Växjö som har fått förtroendet att stommontera hela anläggningen. Ett arbete som kommer att pågå i sju månader.

För GBJ Bygg är det däremot inget nytt att bygga i korslimmat massivträ, företaget har de senaste åren blivit specialist för detta konstruktionssätt som är både klimatsmart och effektivt. Bland annat står GBJ Bygg bakom de uppmärksammade bostadsprojekten Trummens Strand, Vallen och Strandsnäckan i Växjö samt Kungsängen i Jönköping. 

Flesberg skola började byggas i mars 2018 och ska stå klar till höstterminen 2019. Utemiljön utformas som sig bör i vintersportlandet Norge med en ski-in och ski-out där eleverna kan staka sig fram ända till lektionssalen. Den nya skolan ska ge plats för 15 klasser i årskurs 1-10. Totalt kommer 420 elever att samsas om en yta på 4800 kvadratmeter. Idrottshallen på 1750 kvadratmeter rymmer en handbollsplan med läktare, garderober och gym. Simhallen byggs med en bassäng på 21 x 25 meter.