GBJ Bygg har tecknat samarbetsavtal avseende Landvetter Södra etapp 1

GBJ Bygg har tecknat samarbetsavtal avseende Landvetter Södra etapp 1

Startpunkten för samarbetet är den intresseanmälan som parterna skickade in våren 2019 där de presenterade hur de vill gå till väga för att utveckla en ny, hållbar stad utifrån de politiskt antagna ledorden att staden ska vara Innovativ, Modern, Internationell och Mänsklig. Avsiktsförklaringen har varit ramverket för konsortiet fram till nu då samarbetsavtalet för etapp ett är signerat och ersätter tidigare avtal. Arbetet med att bryta ner den övergripande visionen till etapp ett är nu igång.

-Nu går vårt samarbete in i nästa fas och vi ser fram emot att vara med och utveckla detta helt unika projekt Landvetter Södra ska bli ett helt nytt hållbart samhälle med plats för 25 000 invånare, beläget mellan Göteborg och Borås. Det är inte ofta man får tillfälle att bygga en ny stad från grunden. Vi tar med oss vår stora kunskap och erfarenhet med massivträ in i projektet, säger Fredrik Dahlström, VD, GBJ Bygg Väst. 

Samarbetsavtalet avser samverkan mellan byggaktörerna GBJ Bygg, Nordr, Riksbyggen, Serneke, Skanska och Wallenstam med Landvetter Södra Utveckling AB samt Härryda kommun. Avtalet godkändes av kommunstyrelsen i Härryda kommun den 3 februari.

För mer information kontakta:
Fredrik Dahlström, 0735-95 80 60, fredrik.dahlstrom@gbjbygg.se 

För bilder och mer information:
https://landvettersodra.se/