Naturnära Råstenen – med gröna Värsnäs som granne - GBJ Bygg AB

Naturnära Råstenen – med gröna Värsnäs som granne

Arkitekt Mats Dahlström har ritat vårt nya ståtliga kvarter Råstenen. Här lever du det glada livet som hyresgäst och njuter av hög standard och komfort. Öster om kvarteret breder vackra Värsnäs ut sig med ekhagar, strandängar och härliga badvikar. Kalmar Golfklubb och dess populära restaurang kan du promenera eller cykla till.

Kvarteret Råstenen erbjuder ljusa och välplanerade lägenheter om 2 resp. 2,5 rum. Samtliga lägenheter har balkong eller uteplats. Med sin formrena arkitektur och mörkröda tegelfasad får husen ett elegant yttre. På insidan väntar en gedigen inredning som är både snygg och hållbar. Råstenen upprättas i ett nytt kvalitetskvarter som hälsar välkommen vid norra infarten till Kalmar. Husen blir fyra våningar höga och kommer att ingå i den blandade bebyggelse som växer fram i området. Som boende här får du egen p-plats och förråd. Husen placeras luftigt med grönytor emellan. Nya träd planteras och stenmurar bevaras. Lägenheterna är på 2 eller 2,5 rum, med en boyta mellan 52 och 64 kvm. Du får en möblerbar balkong eller en egen uteplats att njuta på. Husens arkitektur påminner om hansatidens arv i Kalmar. Den mörkröda tegelfasaden i dansk stil beblandar sig effektfullt med de stora grafitgrå fönsterpartierna som ger generösa ljusinsläpp. Balkongerna är vända mot väster eller öster för sköna stunder i morgon- eller kvällssol.

För dig som uppskattar det väsentliga

Lägenheterna är mycket väldisponerade, här finns inte en kvadratmeter som inte används till något nyttigt och bra. Den öppna planlösningen smälter samman vardagsrum och kök till en trivsam yta med utgång till balkongen. Väljer du 2,5 rum får du ett kontor, en barnkammare, ett gästrum eller extra sovrum.

Slitstarka ytor, gedigna materialval

Vi gillar inredning som håller länge. Därför väljer vi högklassiga, tidlösa och gedigna material som förhöjer din vardag. Samtliga bostadsrum får slitstarka och vackra golv av ekparkett. Badrummen är helkaklade och har elektisk komfortgolvvärme. Lägenhetens självklara mittpunkt blir ett vitt Sentens Kust-kök med vita eleganta luckor och handtag i rostfri metall.

HSB Sydost förvaltar lägenheterna i kvarteret Råstenen, vi hänvisar därför frågor och intresseanmälningar till HSB Sydost.
FAKTA
Naturnära Råstenen – med gröna Värsnäs som granne
TYP: Lägenhet
UPPLÅTELSEFORM: Hyresrätt
ANTAL RUM: 2-2,5
BOAREA: 49-65 kvm
Broschyr