Kvarteret Snöflingan, Bergunda - Hyresrätter - GBJ Bygg AB

Kvarteret Snöflingan, Bergunda – Hyresrätter

Sommaren 2017 lämnade de sista eleverna den uttjänta Bergundaskolan i stadsdelen Räppe. Nu bygger vi ett helt nytt bostadsområde på platsen. Rivningen av den gamla skolan startade den 24 januari 2019 för att ge plats åt ett helt nytt bostadskvarter.

Där skolan tidigare stod  kommer det att bli ett varierat och grönt kvarter med både hyresrätter och bostadsrätter. De nya husen följer till stora delar den tidigare bebyggelsens placering vilket gör att vi endast behöver fälla ett fåtal träd.
Det nya området består av cederträklädda tvåplanslängor och fem punkthus med 3-4 våningar, som tillsammans ska ge känslan av en liten byklunga. Punkthusen är vinkelställda och formas av två kvadratiska huskroppar vardera. Tvåplanslängorna har ett liknande formspråk, husen är förskjutna för att luckra upp och variera bebyggelsen.

Det nya kvarteret innehåller både gröna kvartersparker och en större gemensam områdespark. Den befintliga pulkabacken i områdets innersta del får sällskap av en ny lekplats, tillsammans ska de bli en naturlig samlingspunkt för kvarterets unga.

I kvarteret kommer totalt 140 lägenheter att uppföras, 80 hyresrätter och 60 bostadsrätter. Inflyttningen i hyresrätterna är planerad till  våren 2021.

FAKTA
TYP:
UPPLÅTELSEFORM:
ANTAL RUM:
BOAREA:
Nivika Uthyrning lägenheter
Therese Gyllensten
E-post

INTRESSEANMÄLAN
Genom att klicka på "Skicka" samtycker jag till att mina uppgifter registreras och behandlas enligt vår integritetspolicy