Vi får Öxeryds nya förskola att växa på höjden!

Öxeryds förskola byggs för full i Lerum kommun. Just nu lyfts väggelementen på plats på tvåvåningsbyggnaden som kommer husera 80 barn om ett år. Den nya förskolan byggs i prefabricerade element i massivt trä.

Träbyggnation är vårt specialområde

Att bygga med en stomme av massivt trä ger en rad fördelar för de boende. Massivträ är helt naturligt, förnybart och kan återvinnas till 100 %. Bra för miljön och bra för hälsan!

Massivträ är mycket tätt och därför mer brandsäkert än de flesta andra byggmaterialen. Tätheten gör också att husets stomme blir termiskt stabil. Det tar lång tid innan lägenheten kyls ut, och på sommaren isolerar träet effektivt mot övertemperatur. Även fuktsvängningar utjämnas. Man får ett välbalanserat inomhusklimat som är fritt från skadliga ämnen. Också ljudisoleringen blir i särklass i ett hus med en massiv trästomme.

Tryck här för att läsa hela artikeln om Öxeryds nya förskola.

Bildtext: En ny förskola växer på höjden. Nu lyfts väggarna på plats. På bilden: Fredrik Dahlström (VD GBJ Bygg Väst), Eva Andersson (kommunalråd (C)), Alexander Abenius (kommunalråd (M)), Lill Jansson (kommunalråd (L)), Anna-Karin Holmgren (byggprojektledare i Lerums kommun) och Jan Gjertsen (platschef GBJ Bygg Väst).